Chinese kruidengeneesmiddelen

Onder de geneesmiddelen nemen vanouds de kruiden een uiterst belangrijke plaats in. In China wordt ongeveer 70% van alle aandoeningen met Chinese kruidengeneesmiddelen behandeld. 20% wordt behandeld met acupunctuur en de resterende 10% van aandoeningen met tuina, tai qi chuan en qi gong. Chinese ‘kruiden’ zijn plantaardige, dierlijke of minerale substanties.

De traditionele Chinese kruidengeneeskunde gebruikt vooral kruidencombinaties, waarbij kleine hoeveelheden van verschillende kruiden zodanig worden gecombineerd, dat hun belangrijkste acties elkaar versterken, maar dat de bijwerkingen elkaar opheffen. Door deze kruidencombinaties is het mogelijk om voor elke individuele patiënt een eigen specifiek medicijn samen te stellen.

Chinese kruiden worden tegenwoordig ook geleverd in gebruiksklare vormen, zoals poeders, pillen of tincturen. De meest geavanceerde technieken worden aangewend om de oudste geneeskunde toegankelijk te maken voor de moderne mens. De kruiden, die ik eventueel voorschrijf, zijn van biologisch hoogstaande kwaliteit en bevatten geen substanties afkomstig van beschermde planten of diersoorten. Voor een kruidenpreparaat voorgeschreven voor 4 weken moet men rekenen op een bedrag vanaf ongeveer € 40 dit is afhankelijk van de benodigde kruiden.

Hier kunt u een afspraak maken

Dosering

De dosering wordt altijd door uw therapeut aangegeven. De standaarddoseringen zijn voor:

Granulaten (poeders)
Kinderen tot 6 jaar: zoals voorgeschreven door therapeut.

Kinderen van 6 tot 12 jaar: 3 x daags 1 gram (afgestreken maatlepeltje, deze wordt bijgeleverd).

Vanaf 12 jaar: 3 x daags 2 gram (vol maatlepeltje, niet afgestreken).

Capsules
Kinderen tot 6 jaar: zoals voorgeschreven door therapeut.

Kinderen van 6 tot 12 jaar: 3 x daags 2 capsules.

Vanaf 12 jaar: 3 x daags 4 capsules.

Hydrofiel concentraten (druppels) 
Kinderen tot 6 jaar: zoals voorgeschreven door therapeut.

Kinderen van 6 tot 12 jaar: 3 x daags het het lichaamsgewicht in Kg in druppels (bijv. je weegt 25 kg, dan 3 x daags 25 druppels).

Vanaf 12 jaar: 3 x daags 40 – 60 druppels.