Japanse acupunctuur

In mijn praktijk wordt voornamelijk met Japanse Acupunctuur zoals Toyohari gewerkt. Toyohari is een methode ontwikkeld in Japan door Kodo Fukushima, hij was een bekende blinde acupuncturist die ongeveer 40 jaar geleden de Toyohari Association heeft opgericht. De theorie van deze methode komt uit de klassieke boeken, die al meer dan 2000 jaar oud zijn.

Er worden diverse technieken gebruikt, zoals het gebruik van naalden die gemaakt zijn van verschillende metalen zoals goud, zilver, roestvrij staal, koper en zink. Er wordt gebruik gemaakt van “contact needling”, de naald wordt op het acupunctuurpunt op de huid gezet en gaat er niet doorheen. Dit heeft als voordeel dat de behandeling pijnloos is. Deze methode is de laatste jaren ook buiten Japan populair geworden dankzij het feit dat Stephen Birch en Junko Ida trainingprogramma’s hebben ontwikkeld.

Diagnose

Bij de diagnose wordt gebruik gemaakt van een vraaggesprek, buik- en polsdiagnostiek. Naar aanleiding van de informatie die uit het onderzoek komt, wordt bepaald wat behandeld moet worden. Het eerste deel van een behandeling (root treatment) heeft als doel de verstoring van het evenwicht te herstellen. Het tweede deel (symptom controll) richt zich op de klachten en/of symptomen van de patiënt. De gebruikte technieken zijn oppervlakkig (niet door de huid) en subtiel, waardoor de belasting voor de patiënt minimaal is.

Vergoeding

Hier kunt u een afspraak maken